|
|
| Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat |
| Autor |
Teade |
Cica
|
Postitatud: 07 Juul 2012 09:39 Teema: Kutsikas Norra |
|
|
Siin küll suhteliselt värsket infot Rootsi kohta, kuid ma ei tahtnud seda teemat risustada.
Kuna viimasel ajal igasugu tingimused vist palju muutunud, siis ehk on keegi hiljuti käinud või kokku puutunud selle teemaga. Nimelt tahaks augusti lõpus viia Eestist kutsikat Norra. leheküljel www.norra.ee on küll kirjas mis vaksiinid peavad tehtud olema, kuid jällegi ei saa aru, kas marutaudi vaksiin nõutud ka alla 3 kuu vanusele?
Reisime lennukiga ning kuulsin kusagilt, et Norra poolel tollist läbi minnes peab kutsika eest mingit maksu maksma. kas see vastab tõele? Iseenesest ei imestaks, kuid ei ole selle kohta ka mitte kusagilt ametliku informatsiooni leidnud.
rääkisin ka eestis Norra saatkonnaga, kuid sealt sain vastuse, et kõik oluline nende kodulehel kirjas ja selle raha kohta ei taibanud kohe küsida.
igasugune info ja kogemused on abiks! |
|
| Tagasi üles |
|
 |
kkassu
|
Postitatud: 07 Juul 2012 18:42 Teema: |
|
|
Maksta tuleb küll, umbes kutsika turuhind. Mu sõbranna elab Norras ja ta ütles, et need summad on suhteliselt ulmelised, mis maksta tuleb.
Muidugi pole mul ametlikku infot, aga niipalju olen tema käest kuulnud. |
|
| Tagasi üles |
|
 |
PiretR

|
Postitatud: 07 Juul 2012 19:02 Teema: |
|
|
| kkassu kirjutas: |
Maksta tuleb küll, umbes kutsika turuhind. Mu sõbranna elab Norras ja ta ütles, et need summad on suhteliselt ulmelised, mis maksta tuleb.
Muidugi pole mul ametlikku infot, aga niipalju olen tema käest kuulnud. |
Kas siin mitte pole küsimus tulumaksus? Kõik eelpool toodud viidad räägivad lemmikloomaga reisimisest (ehk siis eeldatakse, et lahkud samuti sama koeraga Norrast), koera viimine Norrasse müümise eesmärgil on ilmselt suts teine asi...
Kui koera müügiks viimine on keeruline ja kulukas, kas poleks otstarbekam kutsuda koera uued omanikud Eestisse kutsikale järgi? _________________ Naerata, sest homme on veel hullem... |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Cica
|
Postitatud: 07 Juul 2012 20:21 Teema: |
|
|
| Mina olengi kutsika uus omanik, tahan teda lihtsalt Norra koju viia. Olen nüüd nii palju targemaks saanud, et tollist läbi minnes peab maksma tollimaksu. Kui suur see protsendiliselt on, seda veel ei tea... |
|
| Tagasi üles |
|
 |
AnneN

|
Postitatud: 07 Juul 2012 22:24 Teema: |
|
|
Oma koera eest tollimaksu ? Ei taha miskipärast uskuda, pole kunagi kuulnud ka varem. Aga kui koer on kingitus ? Ikka maksad ? _________________ hurt ei ole "blondiin" |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Seeba

|
Postitatud: 08 Juul 2012 10:32 Teema: |
|
|
http://www.mattilsynet.no/english/import_export/pets
Siin on Norrakate omal lehel kirjas reeglid.
Ma puhtast hasardist otsisin inffi maksustamise kohta ja ei leidnud midagi.
Norra tolli lehel elus loomade all koeri nt märgitud polnud.
Aga igal pool on kirjas, et kui importimise nõuded on täitmata siis on kõvad trahvid. |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Margareta

|
Postitatud: 08 Juul 2012 10:54 Teema: |
|
|
Kõik nõuded on kirjas siin:
http://www.mattilsynet.no/mattilsynet/multimedia/archive/00077/Travelling_to_Norway_77387a.pdf
Maksmisel saab juttu olla kas reeglite rikkumisest tingitud kulude korvamisest või trahvidest, või reisib looma cargos (see ei tähenda koos omanikuga pagasina reisimist).
Tähtis on tähele panna, et loomaga reisides ei tohi läbi minna rohelisest tolliväravast, koeraga tuleb minna läbi punase tollivärava.
| Tsiteerin:: |
| Animals arriving from the EU shall be examined by the Customs and Excise. When crossing the border, you are required, at your own initiative, to present the animal and necessary documents for examination by the Customs and Excise during business hours. |
|
|
| Tagasi üles |
|
 |
Cica
|
Postitatud: 09 Juul 2012 11:23 Teema: |
|
|
| Margareta kirjutas: |
Kõik nõuded on kirjas siin:
http://www.mattilsynet.no/mattilsynet/multimedia/archive/00077/Travelling_to_Norway_77387a.pdf
Maksmisel saab juttu olla kas reeglite rikkumisest tingitud kulude korvamisest või trahvidest, või reisib looma cargos (see ei tähenda koos omanikuga pagasina reisimist).
Tähtis on tähele panna, et loomaga reisides ei tohi läbi minna rohelisest tolliväravast, koeraga tuleb minna läbi punase tollivärava.
| Tsiteerin:: |
| Animals arriving from the EU shall be examined by the Customs and Excise. When crossing the border, you are required, at your own initiative, to present the animal and necessary documents for examination by the Customs and Excise during business hours. |
|
Aitäh hea lehekülje eest! Olen isegi seal sobranud, kuid ikka ja jälle sattusin vist nende nn kolmandate riikide nimekirjale kellel nõuded rangemad. Seda aga lugedes tõepoolest pole hullu. Lahtiseks jääb siiski küsimus kas marutaudi vaksiin on alla 3 kuusele nõutud või mitte. Antud tekstis on vaid mainitud, et nii noortele seda üldiselt ei tehta.
Meie jaoks Eestis on kindlasti üllatav mille eest Norras makse nõutakse. Nii, et endiselt ei tahaks ma 100% kindel olla et tollimaksu tasuma ei pea. Pidi veel olema nii, et kui sa suudad ära tõestada, et sul on enne norras koer olnud siis tollimaksu tasuma ei pea. Kui aga viidav koer on sinu esimene, siis peab. Aga selle asja kavatsen otse Norra tollist järgi küsida. Mul minekuni veel poolteist kuud aega kui kõik hästi läheb, kuid tahan endale varakult kõik selgeks teha ja paika panna, et vältida probleeme reisil. Ja kui juba selgub kõik 100% täpsusega, siis panen kindlasti siia ka, ehk kellelegi veel kasu. |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Seeba

|
Postitatud: 09 Juul 2012 12:51 Teema: |
|
|
Seal lehel on kirjas ju nii :
The animal must be vaccinated against rabies in accordance with the vaccine manufacturer’s recommendation (usually after it is three months old) and the animal can be imported 21 days after vaccination. Note that the requirement for rabies vaccination also applies when importing pets from rabies-free countries such as the UK and Ireland, but not from Sweden.
If your pet arrives in Norway without a rabies vaccine, the animal must be vaccinated and quarantined for 21 days before being allowed into Norway.
Ehk siis mingit variantigi pole, et sa ilma marutaudi süstita maale saad.
kogu tekst http://www.mattilsynet.no/english/animal_disease_control/travelling_with_your_dog__cat_or_ferret__97812 |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Cica
|
Postitatud: 22 Sept 2012 16:59 Teema: |
|
|
Nii, kutsikas ilusti Norras ja mõtlesin, et kirjutan teema lõpetamiseks siia ka kuidas praegu koerte Eestist Norrasse viimisega on.
Nõutud on Marutaudi vaksiin, ussirohi (kindla toimeaine sisaldusega, kutsikatele mõeldud pastad vist ei sobi), kiip ning Euro pass. Marutaudi vaksiin peab tehtud olema 21 päeva enne reisimist, ka alla 3 kuusele. Seega pisemaga ei ole võimalik minna. Ussirohi tuleb anda kuni 10 päeva enne reisi ja seal olles peab nädala jooksul uue kuuri tegema. Kui minna lennukiga, siis puurile et suhteliselt väiksed lubatud mõõdud (peab mahtuma eesoleva istme alla), kui need sõltuvad õhusõidukitüübist, seega soovitan see üle vaadata. korraliku pisikest puuri/kotti on poest suhteliselt raske leida. Minul läks ses suhtes hästi, et kutsikas oli kotiga terve lennu vältel süles ja keegi ei öelnud midagi. Samas, valmis tuleb olla selleks, et ta tuleb siiski stardiks ja maandumiseks vähemalt istme alla panna.
Norra poolel tuleb tõepooles, nagu ka keegi eespool kirjutas, minna läbi kindasti punasest tsoonist. seal kontrollitakse kiipi ja vaksiine. minult küsiti kas ma elan Norras, kuid vastasin ei, siis rohkem ei tahetud midagi. Tegelikult aga jääb mu kutsikas Norrasse elama ja selleks tuleb ta võtta arvele Kennelisse, www.nkk.no (seal on kõik koeratõud koos). Kui sa samal ajal valid oma sõbrale ka klubi (midagi oma kodulähedasemat. nende kaudu saab kutsika ja koertekoolidesse ja üritustele), siis kokku pead maksma vaid umbes 900 nok-i (umbes 120 eurot). Tõsi, tõuti need kindlasti erinevad, minu puhul oli tegu pisikese Yorkiga. Makse suurus tundub et on mingi kindlaks määratud summa, sest kutsika hinda ega muud nad meilt ei küsinud. kui sa klubiga liituda ei taha, siis on kenneliga liitumine 1700 nok-i. Selle raha sees on kiibi ümberregistreerimine, tolli- ja kõik muud nõutud maksud. Kutsikale peab olema ka väljastatud Export pedigree (väljaveo registreerimistunnistus). Ussirohi arsti juures maksab umbes 30 eurot. Rahaliselt peaks see enam-vähem kõik olema. Nii, et ei midagi hirmsat ega suurt. |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Maasikas
|
Postitatud: 21 Okt 2012 19:31 Teema: |
|
|
Tänud suurepärase teema eest!
Meil on ka üsna varsti reis Norra ja koera ei taha üldse maha jätta. Olen nüüd uurinud ja puurinud ei nõudeid ja vaktsineerimiste koha pealt samale tulemusele jõudnud, aga siinsed lingid olid siiski kasulikud.
Küsimus tekkis aga mul nüüd sellest, et kuidas nende tollipunktidega maad mööda reisides on? Plaanis on laevaga Stockholmi sõita ja sealt autoga edasi juba läbi Rootsi Norra. Kuna Rootsi Norra reeglid on samad, siis arvasin, et probleemi ei tohiks tekkida. Aga ... kas laevalt maha sõites ja Norra piiril pean minema ka kuskilt tollist läbi? Noh nagu lennukiga reisides? Ise reisides ei ole ju mingeid pause teinud, otse maale ja sõitu. Vabandused lolli küsimuse tõttu, aga esmakordne kogemus nüüd lemmikuga riigist välja minnes.
Samuti, kas oskad öelda, kas aastast koera peab ka juba edaspidi Norras kennelis registreerima, kui sinna elama jääda? Hetke seisuga lähme külla-proovima ja siis korraks Eesti tagasi, aga plaanis oleks siiski sinna jääda.
Tänud ette! |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Al Khabara Mr Mouz ja afgaanid-salukid

|
Postitatud: 21 Okt 2012 20:46 Teema: |
|
|
Kenneli mõiste on siin teemas natuke arusaamatu. Et ei tekiks segadust, selgitan mõistet veidi lahti.
Kennel on on teisisõnu kasvataja kellellt koer ostetud kutsikana ja koeri ei registreerita kennelites. Kennel on see, kui inimene hakkab tegelema tõukoera aretusega ja siis oma riigi Kennelliidu kaudu registreerib omale kenneli ( kennelnime).
Ilmselt olete pidanud silmas maa Kennelliitu, eksole? Kennelliit on igas riigis üks FCI poolt tunnustatud organisatsioon mis koordineerib tõukoerte kasvatust.
Juhul, kui minnakse teise riiki elama alatiseks ja plaan ka näitustel käia siis võiks kaaluda oma koera ka selle maa registrisse registreerimisest selle Kennelliidu liikmeks astumist jne.
Liikmeks võib astuda ka ilma residentsuseta, ka teises riigis elades kuid kohustust koera registsisse kanda kohe kindlasti ei ole. _________________ ♥ www.alkhabara.com ♥ |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Maasikas
|
Postitatud: 21 Okt 2012 20:50 Teema: |
|
|
Oi jah Mõistega panin jah kindlasti puusse. Olen alles sellises koeramaailmas alles algaja. Aga tänud! Siis tuleb meil vast jah seda registreerimise asja uurida, sest kui jalad alla saaks, siis oleks plaan ikka näitustel kätt proovida  |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Cica
|
Postitatud: 21 Okt 2012 21:22 Teema: |
|
|
Ma arvan et Kenneli märkus oli mulle. Jah, võisin terminiga eksida, väga vabandan.
Ma kahjuks ei oska koera norrasse registreerimise kohustuse kohta väga muud täpsemalt öelda. Kui aga plaanite tõepoolest sinna elama jääda, siis ma usun et see samm tasuks siiski ära teha. Kiip õigele aadressile registreerida ja äkki on ka tulevikus reisimine (alguspunktiga norrast) lihtsam.
Ka ei oska ma Teid kuidagi mööda maad reisimise kohapealt aidata. Loogika ütleb, et siiski tuleb ka seal tollist läbi käia. Ja mõlemast. Sest nt Norra Rootsi piiripunktil on tihti pistelised kontrollid, eriti meeldivad neile välismaised nr, ja kui siis avastatakse, et Teil on koer ja te ei läinud tolli, mis sest et kõik nõuded täidetud, siis võib-olla on jama rohkemgi. Ja kui kõik ok ja nõutud dokumendid olemas, siis läheb tollis ruttu, süda rahul ja sõit muretu.
Head reisi! |
|
| Tagasi üles |
|
 |
inna
|
Postitatud: 22 Okt 2012 20:02 Teema: |
|
|
| Kui inimene tuleb kutsikale Eestisse Norrast järgi kas ta peab Norras selle kutsika toomisel ka tolli maksma? |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Moor

|
Postitatud: 22 Okt 2012 21:42 Teema: |
|
|
Meie oleme kaks suve oma krantsiga Norras veetnud. Eelmisel aastal läksime Stockholmi kaudu ja tänu sellele, et "punases koridoris" polnud ühtegi autot, saime järjekorras tükk maad ettepoole. Kontrolliti ainult passi ja piiluti auto aknast korraka koera ka. Sellel aastal läksime Kapellskäri kaudu ja seal lihtsalt polnud kedagi, kellele oma koera näidata. Ootasime natuke ja lasime jalga. Norras elame me peaaegu Rootsi piiril ja tollipunkt jääb umbes 15 km Norra poolele. Meil seal aeg-ajalt veterinaar omast käest võtta, siis uurisingi tema käest, et mis ja kuidas. Kuna ta ise peab keskuses kliinikut, siis sõitsimegi mõne päeva pärast sinna, kui keskusesse asja oli. Teepeal astusime tollist ka läbi. Tädi vaatas passi, (ussirohi!!! on kõige tähtsam ) küsis, kas Rootsis koera deklareerisime ja mina vastasin ausalt, et ei, lihtsalt polnud kedagi. Tädi noogutas ja andis passi tagasi. Koer autos ja kiip ei huvitanud kedagi, nagu seegi, et millal tulime või kauaks jääme. Ilmselt sõltub palju ka sellest, millise ametniku otsa satud!
Ussirohi maksis meilgi 250 NOKi. (Minu isiklik arvamus on, et ega see rohi üle 50 küll ei maksa, ju see pasteeditükk 200 peab maksma )
Igal juhul on meie krantsul nüüd uhke väljamaa tempel "passpordis"
Tagasi tulles pole me kunagi kedagi ega midagi deklareerinud. |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Cica
|
Postitatud: 22 Okt 2012 21:46 Teema: |
|
|
| inna kirjutas: |
| Kui inimene tuleb kutsikale Eestisse Norrast järgi kas ta peab Norras selle kutsika toomisel ka tolli maksma? |
Minu loogika ütleb, et ega seal vahet pole kes kutsika Norra viib. Kui kutsikas on eestist ja jääb Norrasse, siis tuleks läbi teha pm ikkagi kõik sama mis tuli minulgi. Vahe on ainult selles, et kuna ma ise ei ole Norrakas ja minult tollist küsiti, et kas elan Norras, vastasin probleemideta, et ei. Seega nende jaoks ma võisin tõesti ju kutsikaga ainult külastada kedagi. Aga kui läheb Norra kodanik, siis on nagu raske väita, et ei. Aga tolliga suhelda see eest kindlasti lihtsam. Ja kui öelda, et ma kavatsen niikuinii ta läbi kennelliidu arvele võtta, siis vast ei ole jamamist lennujaama tollipunktis.
Rahalise poole pealt vaid nii palju, et nagu ka oma pikemas postituses mainisin, siis kennelliidust kogu pakett (kiip, klubi, toll jne) tuleb tunduvalt odavam kui hakata neid ükshaaval maksma.
Miks ma ise neid uurima hakkasin, oli selle pärast, et mu ema töökaaslasel oli olukord kus ta tõi Taanist endale tõukoera kutsika ja tema sõnul maksis ta üüratuid summasid tolli eest. Kahjuks on siiani selgusetu, et miks siis temal nii läks ja meil hoopis teisiti ja odavamalt. Palun selle antud koertekoja teema valguses nüüd siiski järele uurida, siis saab selgusti. Postitan siis siia ka, ehk kellelgi veel abiks. |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Cica
|
Postitatud: 22 Okt 2012 22:09 Teema: |
|
|
| Moor kirjutas: |
Meie oleme kaks suve oma krantsiga Norras veetnud. Eelmisel aastal läksime Stockholmi kaudu ja tänu sellele, et "punases koridoris" polnud ühtegi autot, saime järjekorras tükk maad ettepoole. Kontrolliti ainult passi ja piiluti auto aknast korraka koera ka. Sellel aastal läksime Kapellskäri kaudu ja seal lihtsalt polnud kedagi, kellele oma koera näidata. Ootasime natuke ja lasime jalga. Norras elame me peaaegu Rootsi piiril ja tollipunkt jääb umbes 15 km Norra poolele. Meil seal aeg-ajalt veterinaar omast käest võtta, siis uurisingi tema käest, et mis ja kuidas. Kuna ta ise peab keskuses kliinikut, siis sõitsimegi mõne päeva pärast sinna, kui keskusesse asja oli. Teepeal astusime tollist ka läbi. Tädi vaatas passi, (ussirohi!!! on kõige tähtsam ) küsis, kas Rootsis koera deklareerisime ja mina vastasin ausalt, et ei, lihtsalt polnud kedagi. Tädi noogutas ja andis passi tagasi. Koer autos ja kiip ei huvitanud kedagi, nagu seegi, et millal tulime või kauaks jääme. Ilmselt sõltub palju ka sellest, millise ametniku otsa satud!
Ussirohi maksis meilgi 250 NOKi. (Minu isiklik arvamus on, et ega see rohi üle 50 küll ei maksa, ju see pasteeditükk 200 peab maksma )
Igal juhul on meie krantsul nüüd uhke väljamaa tempel "passpordis"
Tagasi tulles pole me kunagi kedagi ega midagi deklareerinud. |
Kas tegu oli ussirohu templiga mille pani loomaarst? |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Maasikas
|
Postitatud: 23 Okt 2012 10:01 Teema: |
|
|
| Mul tekkis nüüd küsimus, et kuidas selle marutaudi vaktsiiniga on? Meil on tehtud marutaud veeb 2012 ja järgmine vaktsineerimine on märgitud 2013 veebruar. Kas see on nüüd nõuetekohane või pean varem tegema? Sattusin segadusse sellega, et 21 päeva enne reisi? Kas see tähendab, kui üldse ei ole tehtud, siis peaksin tegema mitte hiljem kui 21 päeva enne? |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Cica
|
Postitatud: 23 Okt 2012 10:42 Teema: |
|
|
| Maasikas kirjutas: |
| Mul tekkis nüüd küsimus, et kuidas selle marutaudi vaktsiiniga on? Meil on tehtud marutaud veeb 2012 ja järgmine vaktsineerimine on märgitud 2013 veebruar. Kas see on nüüd nõuetekohane või pean varem tegema? Sattusin segadusse sellega, et 21 päeva enne reisi? Kas see tähendab, kui üldse ei ole tehtud, siis peaksin tegema mitte hiljem kui 21 päeva enne? |
Minu arust on see ikka nii, et marutaud peab olema tehtud vähemalt 21 päeva enne, mitte hiljem. seega kui kehtiv vaksiin tehtud veebruaris ja vastav märge passis, siis vast ei ole vaja uuesti kuni see kehtib. Ussikuur aga kindlasti enne. |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Maasikas
|
Postitatud: 23 Okt 2012 10:47 Teema: |
|
|
Huhh, siis sain esialgu ikka õigesti aru. Ma kipun hetkel vist üle mõtlema kogu selle reisiga, sest pisuke hirm sees, et mis siis kui ei lastagi üle piiri. Aga hetkel tundub, et olles 5 ja rohkem kordi kõik asjad läbi mõelnud ja lugenud, peaksime siiski ilusti kohale jõudma  |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Cica
|
Postitatud: 23 Okt 2012 10:50 Teema: |
|
|
| Maasikas kirjutas: |
Huhh, siis sain esialgu ikka õigesti aru. Ma kipun hetkel vist üle mõtlema kogu selle reisiga, sest pisuke hirm sees, et mis siis kui ei lastagi üle piiri. Aga hetkel tundub, et olles 5 ja rohkem kordi kõik asjad läbi mõelnud ja lugenud, peaksime siiski ilusti kohale jõudma  |
Oi, tean täpselt mida sa tunned! Ma olin ka ikka mitu nädalat enne pabinas, kas saan üle ja kuidas jne. Aga kõik kuidagi laabus.
Ma ei ole koerakasvataja ega asjatundja. Jagan siin infot vaid enda kogemuste järgi. Ka minule oli see esimene reis kutsikaga ja võib-olla jääb isegi viimaseks, aga mul on hea meel kui ma saan abiks olla, sest kui ma ise läksin, siis oli infot Norra kohta vähe. |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Moor

|
Postitatud: 23 Okt 2012 17:07 Teema: nori |
|
|
Cicale,
ussirohi jah!
Esimesel korral oli me krantsu nii kõva mutt, et käis veel 2 passiga üle piiri. Kui krantsu võtsime, siis arvasin, et minu Norras käimise periood on möödas ja võtsin koerale tavalise lemmiklooma passi. Kui plaanid muutusid, tuli europass soetada ja koerale veretest teha lasta. Aga 2 aastane marutaudi vaktsiin oli märgitud tavapassi. Nüüd ongi europassis nii, et veretest on tehtud enne vaktsineerimist. Aga tollis 2 passiga probleeme polnud, seletasin oma logisevas inglise keeles asja ära ja sobis küll!
Sellest teemast küll pisut kõrvale, aga niipalju kui mina või mu tuttavad on Norra tolliametnikega kokku puutunud, pole ühtegi norijat ega tähenärijat ette sattunud. Rootsi omadega seevastu on mul olnud ka suht negatiivseid kogemusi ja korduvalt. Ja seda vaatamata sellele, et trahvi olen maksnud just Norra tollis. Aga see juba teine lugu ja koertega pole üldse seotud... |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Cica
|
Postitatud: 27 Okt 2012 16:55 Teema: |
|
|
| Cica kirjutas: |
| inna kirjutas: |
Minu loogika ütleb, et ega seal vahet pole kes kutsika Norra viib. Kui kutsikas on eestist ja jääb Norrasse, siis tuleks läbi teha pm ikkagi kõik sama mis tuli minulgi. Vahe on ainult selles, et kuna ma ise ei ole Norrakas ja minult tollist küsiti, et kas elan Norras, vastasin probleemideta, et ei. Seega nende jaoks ma võisin tõesti ju kutsikaga ainult külastada kedagi. Aga kui läheb Norra kodanik, siis on nagu raske väita, et ei. Aga tolliga suhelda see eest kindlasti lihtsam. Ja kui öelda, et ma kavatsen niikuinii ta läbi kennelliidu arvele võtta, siis vast ei ole jamamist lennujaama tollipunktis.
Rahalise poole pealt vaid nii palju, et nagu ka oma pikemas postituses mainisin, siis kennelliidust kogu pakett (kiip, klubi, toll jne) tuleb tunduvalt odavam kui hakata neid ükshaaval maksma.
Miks ma ise neid uurima hakkasin, oli selle pärast, et mu ema töökaaslasel oli olukord kus ta tõi Taanist endale tõukoera kutsika ja tema sõnul maksis ta üüratuid summasid tolli eest. Kahjuks on siiani selgusetu, et miks siis temal nii läks ja meil hoopis teisiti ja odavamalt. Palun selle antud koertekoja teema valguses nüüd siiski järele uurida, siis saab selgusti. Postitan siis siia ka, ehk kellelgi veel abiks. |
nii, natuke uurisin. Selle töökaaslase jutu järgi tegi ta ise tollis selle vea, et kui küsiti mis "see" on, siis ta ütles ise ausalt, et kust ostis ja mis maksis. selle peale võeti kohe kalkulaator välja ja hakati tollimaksu protsente arvutama. Kui ta protesteeris, siis vastati et koer on täpselt samasugune kaup nagu kõik muugi mis vaja piiril deklareerida. Seega piiril tuleb öelda, et said koera kingituseks (või siis esialgu hoopis, et ei ela Norras, nagu mina tegin). Aga üldiselt ütlevad nad seal ise ka, et asjad on nii segased ja keerulised, et isegi kohalikud ei saa aru mida täpselt nõutakse. |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Cica
|
Postitatud: 27 Okt 2012 17:19 Teema: Re: nori |
|
|
| Moor kirjutas: |
Cicale,
ussirohi jah!
Esimesel korral oli me krantsu nii kõva mutt, et käis veel 2 passiga üle piiri. Kui krantsu võtsime, siis arvasin, et minu Norras käimise periood on möödas ja võtsin koerale tavalise lemmiklooma passi. Kui plaanid muutusid, tuli europass soetada ja koerale veretest teha lasta. Aga 2 aastane marutaudi vaktsiin oli märgitud tavapassi. Nüüd ongi europassis nii, et veretest on tehtud enne vaktsineerimist. Aga tollis 2 passiga probleeme polnud, seletasin oma logisevas inglise keeles asja ära ja sobis küll!
Sellest teemast küll pisut kõrvale, aga niipalju kui mina või mu tuttavad on Norra tolliametnikega kokku puutunud, pole ühtegi norijat ega tähenärijat ette sattunud. Rootsi omadega seevastu on mul olnud ka suht negatiivseid kogemusi ja korduvalt. Ja seda vaatamata sellele, et trahvi olen maksnud just Norra tollis. Aga see juba teine lugu ja koertega pole üldse seotud... |
ok, ussirohtu nad tõesti nõuavad. ja nagu eelnevalt ka kirjutasin, siis kutsikale pidi tegema ühe enne minekut (max 10 päeva) ja teise nädala jooksul peale kohale jõudmist. Kuigi meie neljajalgne oli alles 3 ja poole kuune, pidi talle kindlasti andma täiskasvanule mõeldud ussirohu tableti (sellest küll vaid vastavalt kehakaalule 1/4), kui kutsikatele mõeldud pastas nõutavaid aineid ei olnud. Kõik need tuleb teha veterinaari juures ja ametlikult europassi kanda.
verd nad enam selle aasta algusest ei nõua. ainult ussirohi, marutaud ja euro pass. |
|
| Tagasi üles |
|
 |
|
|
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid Sa ei saa vastata siinsetele teemadele Sa ei saa muuta oma postitusi Sa ei saa kustutada oma postitusi Sa ei saa hääletada küsitlustes
|