Reklaamist Koertekojas
Kutsikad kooli! Hea söök Kanadast

www.koertekoda.ee
AlbumAlbum   KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Koeraga Iirimaale
Mine lehele 1, 2  Järgmine

Koeratoit Norrast
Uus teema   Vasta teemale    www.koertekoda.ee -> Koeraga reisima
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Cacib

PostitusPostitatud: 12 Okt 2006 14:29    Teema: Vasta viitega

Nagu ma aru saan kehtib koeraga Iirimaale minnes loomale ka tänapäeval see 6-kuu pikkune karantiin???

Paluks teadjamatel infot värskendada

(Oleks vaja üks kääbussnautser Dublinisse saata)
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata kasutaja albumit Saada e-mail Vaata liikme veebilehte MSN Messenger
[ Kodakondne ]
ziil
admin

PostitusPostitatud: 12 Okt 2006 15:15    Teema: Vasta viitega

Cacib - jah, nii on ka praegu.
[ Kodakondne ]
Cacib

PostitusPostitatud: 12 Okt 2006 15:23    Teema: Vasta viitega

ziil kirjutas:
Cacib - jah, nii on ka praegu.

Uskumatu, Sõnatu ühine EL aga tundub, et mõnede jaoks oleme endiselt nö. kolmandad riigid (hea kui meie olemasolu üldse tunnistatakse)
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata kasutaja albumit Saada e-mail Vaata liikme veebilehte MSN Messenger
[ Kodakondne ]
ziil
admin

PostitusPostitatud: 12 Okt 2006 17:11    Teema: Vasta viitega

Minu arust isegi oli mingi kuupäev välja öeldud, mis maani nende senine süsteem võib toimida...
Aga kuna see teema pole mu jaoks enam tükk aega aktuaalne olnud, siis ei oska kohe anda mingit viidet, mis minu väidet tõestaks.
[ Kodakondne ]
Margareta

PostitusPostitatud: 12 Okt 2006 17:20    Teema: Vasta viitega

Lugesin ja lugesin ja lugesin veelkord. Ei ole karantiini.
http://www.agriculture.gov.ie/index.jsp?file=pets/travel.xml

Edit: kui te nüüd seda 6-kuust ooteperioodi pärast positiivset veretesti tulemust karantiiniks ei nimetanud.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata kasutaja albumit MSN Messenger
[ Kodakondne ]
ziil
admin

PostitusPostitatud: 12 Okt 2006 17:35    Teema: Vasta viitega

Margareta kirjutas:
Lugesin ja lugesin ja lugesin veelkord. Ei ole karantiini.
http://www.agriculture.gov.ie/index.jsp?file=pets/travel.xml

Edit: kui te nüüd seda 6-kuust ooteperioodi pärast positiivset veretesti tulemust karantiiniks ei nimetanud.

Jah, ooteperioodi mõtlesingi. Ehk kui saata enne 6 kuud, siis jääb koer karantiini. Aga kui see periood on möödas, siis ei tohiks probleemi olla.
Vabandust kui segadust tekitas...
[ Kodakondne ]
Cacib

PostitusPostitatud: 12 Okt 2006 18:27    Teema: Vasta viitega

Tänud, Margareta Õnnelik, lõbus
Tagasi üles
[ Kodakondne ]
Anonymous
Külaline

PostitusPostitatud: 12 Okt 2006 19:40    Teema: Vasta viitega

www.agriculture.gov.ie lehelt selgub, et kõik lemmikloomad, kes tulevad Iirimaale lennukiga, peavad tulema cargona?

Üks lõik sellelt lehelt:
10. All pets entering Ireland by airline must travel as manifested freight (cargo) and cannot travel in the cabin or as checked baggage.

Miks küll? Miks ei või Iirmaale võtta looma kaasa oma reisilennukis?
Pealegi cargo hinnad on kordi kallimad! Kurb Näiteks, kui reisilennukites on lemmiklooma puhul hinnaks 10 euri kilo, mis minu koera puhul tuleks ca 100 euri = 1600 eeki, siis cargo annab minu koerale puuri mõõtude järgi hinnaks 7900 eeki käibemaksuga! Hämming
Tagasi üles
[ Kodakondne ]
Anonymous
Külaline

PostitusPostitatud: 12 Okt 2006 19:48    Teema: Vasta viitega

Kas kellegi on võimalusi, võimu, et Estonian Air saaks ka loa transportida Iirimaale lemmikloomi? Estonain Airiga Iirimaalt Eestisse saab tuua lemmiklooma, kuid Eestist Iirimaale ei saa Hämming Selline on Iirimaa poolne piirang.
Kui loomal on kõik nõuded täidetud, pass, mikrokiip, vastavad vaktsineerimised, veretest ja 6 kuud oodatud ka, milleks selline ahistamine?
Miks vahet seal lõppkokkuvõttes on, kas loom tuleb cargona või reisijana?
Mina näen ainult tohutut hinnavahet ja tohutuid sekeldusi. Hämming
Loom ei ole kaup!!
Tagasi üles
[ Kodakondne ]
Anonymous
Külaline

PostitusPostitatud: 12 Okt 2006 19:53    Teema: Vasta viitega

Kas ei oleks võimalik, kui me kõik jõud ühendaksime, võimalik midagi ette võtta, et Iirimaa lõpuks ka Eesti lemmikloomi *inimlikul* moel reisida lubaks?
Tagasi üles
[ Kodakondne ]
Anonymous
Külaline

PostitusPostitatud: 12 Okt 2006 20:06    Teema: Vasta viitega

Hetkel on siis nii, et mu koer kaalub koos puuriga kokku ca 10kg, see teeb tavalise reisimise puhul tema piletihinnaks ca 100 euri ehk 1600 eeki.
Kuna loomal on tavaline reisimine Iirimaale tehtud suhteliselt võimatuks, siis jääbki üle ainult cargona reisimine, mis maksab tema puuri mõõtude järgi 7900 eeki.
See on üks ots!
Selle rahaga sõidavad kaks inimest edasi-tagasi! Hämming
Lisaks tuleb enne looma saabumist Iirimaale, panna aeg Lissenhall Quarantine Kennelsis, medical checki tarvis. Mis näeb välja nii, et lennujaama saadatekse sealt haiglast auto, millega eraldatakse loom ühiskonnast ja tehakse talle vastavad analüüsid. Saan aru, et see on kontrollimiseks, kas ka tegelikult on koeral kõik tehtud, nagu pass väidab.
Ainult.., et.... see maksab omakorda 200 euri ehk siis üle 3000 eeki. Hämming
Ning kui lennuk juhtub saabuma Iirimaale sellisel kellajal kui see haigla on juba suletud, siis maksab see 350 euri ehk 5500 eeki!!! Hämming
See teeb siis looma reisimise ühe otsa hinnaks Iirimaale 13400 eeki!! Hämming
Kas on mingid normaalsuse piirid olemas? Kurb

JA MINA OLEN KOOS VETERINAARIGA AJANUD NÄPPU JÄRGI, ET KÕIK OLEKS KORRAS JA TEHTUD, MINGID LABORID JA MIS SEAL KÕIK OLID *APPROVED*, MILLEKS SEE KÕIK SIIS ÜLDSE? KUI NAD IKKA PEAVAD ÜLE KONTROLLIMA JA SELLE EEST HINGEHINDA VÕTMA?
Tagasi üles
[ Kodakondne ]
Margareta

PostitusPostitatud: 12 Okt 2006 20:09    Teema: Vasta viitega

Minu arust (ja ka ülalolevalt Iirimaa vastava ametkonna lehelt lugesin sama välja) kehtivad need piirangud mitte üksnes lemmiklooma impordile Eestist, vaid üldse kõikidest maadest peale UK.
Seega kõige tõhusam oleks üle-Euroopaline lobitöö lemmikloomadega reisi hõlbustamiseks.

Rondu, vaata ka seda "approved carrier" nimekirja. Näiteks LOTiga Varssavist võib koera selle meditsiinilise järelkontrollita Iirimaale viia. Transpordifirmade nimekiri hiilgab suvalisusega...
Tagasi üles
[ Kodakondne ]
chilipi
rotid & muud loomad

Vanus: 31

PostitusPostitatud: 12 Okt 2006 20:33    Teema: Vasta viitega

Rondu, kabiini lubatud koertele on väga ranged suuruspiirangud - koer koos puuriga 8 kilo oli vist? Ja puur peab mahtuma eesistuja tooli alla? Seega kui sa tõesti kääbustõuga ei reisi, ei ole sul mingit valikut peale cargona lendamise. Inimene peab kaasa lendama, kuna inimeseta koera peale ei võeta.

Sarnane lubatud liinide nimekiri on ka Inglismaal.

Koera lennukilo maksab igal pool palju, aga kuskil lendamise teemas on välja toodud lennufirma, millel koerad olid Euroopa siseselt suurusest olenemata 50 EUR. Otsi seda teemat, äkki saaks seda firmat kasutada.

Kust sa selle kliinikus kontrollimise jutu leidsid? Minu arust on seal Iiri lehel selgelt öeldud, et kui kõigil 11 küsimusele on vastus JAH (ja see rutiin on täpselt sama, mis Inglismaa puhul), siis on kõik korras. Lennufirma, millega lendad, peab pabereid kontrollima, enne kui sind Iirimaale lastakse. Kui tuled praamiga Prantsusmaalt, tehakse kontroll enne praami pardale laskmist. Seega võid ka lennata või sõita Prantsusmaale ja sealt praamiga minna.
Edit: sain aru, see kliinikus kontroll on siis, kui mitte-approved lennuga tuled. Inglismaale lubatud lende on ilmselt rohkem, niiet mõttekas oleks vast üle Inglismaa lennata - kuigi kliinikus kontrollis käimine on vist isegi odavam.

Viimati muutis seda chilipi (12 Okt 2006 20:40). Kokku muudetud 1 kord
Tagasi üles
[ Kodakondne ]
Anonymous
Külaline

PostitusPostitatud: 12 Okt 2006 20:35    Teema: Vasta viitega

Tänud Margareta Naeratus
Oled sa kindel et *approved carrier* nimekiri tähendab seda, et sealtkaudu tulles ei ole vaja teha medical checki?
Mul on pea juba täiesti pulki täis, olen üle kuu aja sellega tegelenud ja tunne on, et nagu jookseks peaga vastu seina Kurb
Tagasi üles
[ Kodakondne ]
chilipi
rotid & muud loomad

PostitusPostitatud: 12 Okt 2006 20:41    Teema: Vasta viitega

Mitte ainult approved carrier, vaid ka approved route. Pilgutus, vihje

Poolast on lausa kaks liini veel välja pakutud.
[ Kodakondne ]
Anonymous
Külaline

PostitusPostitatud: 12 Okt 2006 20:52    Teema: Vasta viitega

Aitäh Chilipi!
Suuruspiirang on range küll salongi pääsemiseks, igal lennufirmal on see 8 kilo koos puuriga ja ei grammigi üle. Ning tõesti, peab ta mahtuma eesoleva istme alla, selleks on ka vastavad puuri mõõdud. Mu koer on küll kääbustõug, on kääbus¹nautser, aga siiski üle 8 kilo koos puuriga, sel puhul pannakse loom pagasiruumi.
50 euri pilet ongi Estonian Airil ühe lemmiklooma kohta, olenemata kaalust, väike hinnavahe oli, kas saab salongi või alla pagasiruumi, aga see vahe oli väike. Kuid Estonian Airil pole Iirimaa poolset luba lemmikloomi Iiri sisse vedada Kurb Selles kõik see jama seisnebki. Kusjuures kui loom juba Iiris on, siis Estonain Airiga Eesti tagasi saab, sest Eesti poolt pole selliseid piiranguid. Ka kilohinda 10 euri ei pea ma kalliks, mis on enamus teistel lennufirmadel (Lufthansa, SAS jt)
Kallis on lihtsalt cargohind, cargo ongi kallis, see ei loe, mis see *kaup* on, kas loom või mööbel. Vot ja sealt kujuneb siis minu koera hinnaks puuri mõõtude järgi 7900 eeki Kurb

Ja selle medical checki info sain ühe naisterahva käest, kes siin Iirimaa pool on see, kes lubab või keelab loomal tulla. Tema kontrollis kõik üle, faksisin talle hunniku pabereid, ning ta küsis, kas meil on aeg kinni pandud. Hästi hea tähelepanek Sinu poolt, sest saan nüüd ju üle vaadata kõik need 11 küsimust ning seejärel temalt küsida, et miks siiski seda medical checki vaja on. Ning et kas saan midagi selleks veel teha, et seda poleks vaja.
Tänud sulle!
Tagasi üles
[ Kodakondne ]
Margareta

PostitusPostitatud: 12 Okt 2006 20:54    Teema: Vasta viitega

Rondu kirjutas:
Tänud Margareta Naeratus
Oled sa kindel et *approved carrier* nimekiri tähendab seda, et sealtkaudu tulles ei ole vaja teha medical checki?
Mul on pea juba täiesti pulki täis, olen üle kuu aja sellega tegelenud ja tunne on, et nagu jookseks peaga vastu seina Kurb

Mina lugesin välja jah nii, et carrier kontrollib paberid ja kiibi ja sellega asi piirdub:
Tsiteerin::
Your pet's identification and all of the passport/certificate details will be checked by your carrier. In the case of ferry travel, these checks will take place in France, before embarkation. Airlines will do their checks at destination in the Irish airport.

The checks carried out by the carrier must establish that your pet complies with all of the conditions of the pet passport system before your pet is allowed entry into Ireland without quarantine. The carrier is carrying out checks on behalf of the Irish Government and the staff have no discretion or room for manoeuvre whatsoever where any of the entry conditions are not met.

Samale viitab ka nende checklist: http://www.agriculture.gov.ie/pets/forms/checklist.doc
(kui on approved carrier, siis ei ole vaja kliiniku aega Iirimaal kinni panna).

Aga et kõiges 100% kindel olla, siis ma kirjutaks sinu asemel neile meetripikkuse emaili kõikide küsimustega, siis on süda rahul. Nad ise ka julgustavad seda tegema.
Tagasi üles
[ Kodakondne ]
chilipi
rotid & muud loomad

PostitusPostitatud: 12 Okt 2006 20:59    Teema: Vasta viitega

Inglis- ja Iirimaale ei saa ka 8 kilo reegleid järgiv koer salongis lennata, tegelikult, niiet see oli retooriline. Parandus: ei tohi juhul, kui tegemist pole heakskiidetud liiniga.

Sul võib tulla odavam lennata Estonian Airiga ning käia kliinikus? Kliinik teeb sellesama kontrolli, mida muidu teeb lennufirma. Aga kas Est. Air ei pidanud mitte talvehooajaks lende katkestama?

Viimati muutis seda chilipi (12 Okt 2006 21:30). Kokku muudetud 1 kord
Tagasi üles
[ Kodakondne ]
chilipi
rotid & muud loomad

PostitusPostitatud: 12 Okt 2006 21:03    Teema: Vasta viitega

Kuule, äkki see naisterahvas ei mäletanud hetkel, et Eesti on approved country? Ning et meil on ka approved lab täiesti olemas. Naeratus
[ Kodakondne ]
Margareta

PostitusPostitatud: 12 Okt 2006 21:04    Teema: Vasta viitega

Rondu kirjutas:
Ja selle medical checki info sain ühe naisterahva käest, kes siin Iirimaa pool on see, kes lubab või keelab loomal tulla. Tema kontrollis kõik üle, faksisin talle hunniku pabereid, ning ta küsis, kas meil on aeg kinni pandud. Hästi hea tähelepanek Sinu poolt, sest saan nüüd ju üle vaadata kõik need 11 küsimust ning seejärel temalt küsida, et miks siiski seda medical checki vaja on. Ning et kas saan midagi selleks veel teha, et seda poleks vaja.

Chilipi hämab jälle Kurb Seal on öeldud ju selgelt, et kui sa ei kasuta approved carrieri ja ei sõida approved line'il (nt. Estonian Air ja Tallinn- Dublin), siis on vaja eelnevalt kogu paberimajandus Iirimaale faksida ning medical check kohapeal teha.

Lisan veel punkti, millest mina aru ei saa:
10. All pets entering Ireland by airline must travel as manifested freight (cargo) and cannot travel in the cabin or as checked baggage.

Saan aru (kuna eelnevalt juttu omaniku sõidust koos koeraga), et tegu on erineva paberite vormistamisega, sisuliselt sõidab koer ikkagi koos omanikuna regulaarse liinilennu pagasis. Kas keegi oskab seletada, mis vahe on cargol ja tavalisel checked-in pagasis koera vedamisel? Minu koerad on Rootsis käinud nimelt "excess baggage'i" nime all.

Viimati muutis seda Margareta (12 Okt 2006 21:17). Kokku muudetud 1 kord
Tagasi üles
[ Kodakondne ]
chilipi
rotid & muud loomad

PostitusPostitatud: 12 Okt 2006 21:16    Teema: Vasta viitega

Margareta, jah, vabandust, ma hiljem parandasin oma postitust - ma ei leidnud kohe seda kohta üles, kus üldse kliinikust räägitakse. Aga nende 11 punkti sees on ka see lubatud lennuliin.

Minu arust on kaks valikut - minna endale sobiva lennuga ja maksta kliinikukulud või minna nende heakskiidetud lennuga ja maksta rohkem lendamise eest.
[ Kodakondne ]
Anonymous
Külaline

PostitusPostitatud: 12 Okt 2006 21:20    Teema: Vasta viitega

Chilipi - Estonian Air katkestas küll otselennud Iirimaa ja Eesti vahel, kuid alates 28. oktoober toimivad need jälle, kuid isegi siis ei ole ikkagi võimalik sõita lemmikloomaga suunaga Eesti - Iirimaa, kuna Iirimaa poolt on selline piirang.
Iirimaalt Eesti saab, sest Eesti poolt sellisedi piiranguid ei ole.
Kavatsen need 11 küsimust järele vaadata, et kas saan kõigile vastata YES ja kavatsen siis järgi küsida, et miks on siis ikkagi vaja medical checki.
Tagasi üles
[ Kodakondne ]
chilipi
rotid & muud loomad

PostitusPostitatud: 12 Okt 2006 21:24    Teema: Vasta viitega

Noh, kui sa tahad lennata Tallinnast, on kohe üks küsimus, mille vastus on NO. Kurb
[ Kodakondne ]
Margareta

PostitusPostitatud: 12 Okt 2006 21:25    Teema: Vasta viitega

Rondu kirjutas:
Kavatsen need 11 küsimust järele vaadata, et kas saan kõigile vastata YES ja kavatsen siis järgi küsida, et miks on siis ikkagi vaja medical checki.

Sa vastad eitavalt küsimusele nr. 2: "Are you using an approved carrier?", kui kavatsed lennata Estonian Airiga.
Tagasi üles
[ Kodakondne ]
Anonymous
Külaline

PostitusPostitatud: 12 Okt 2006 21:30    Teema: Vasta viitega

Margareta - ma ei ole kindel, kas saan õigesti aru, kuid minu meelest on igal lennufirmal kaks vedu - 1. reisijatevedu ning 2. cargo ehk kaubavedu.
Ning see 10. punkt, millest sa täpselt aru ei saanud, tähendabki minu meelest seda, et Iirimaale peab lemmikloom saabuma kaubaveoga, mitte reisjateveoga.
Tagasi üles
[ Kodakondne ]
Anonymous
Külaline

PostitusPostitatud: 12 Okt 2006 21:33    Teema: Vasta viitega

Margareta - ma ei saa vastata No, sest ma isegi ei saa valida Estonian Airi, sest Estonian Air ei tohi vedada loomi Iirimaale. Kuigi tahaks loomulikult lennata Estonian Airiga otse.
Tagasi üles
[ Kodakondne ]
Margareta

PostitusPostitatud: 12 Okt 2006 21:38    Teema: Vasta viitega

Rondu kirjutas:
Ning see 10. punkt, millest sa täpselt aru ei saanud, tähendabki minu meelest seda, et Iirimaale peab lemmikloom saabuma kaubaveoga, mitte reisjateveoga.

OK. Aga siis ma ei saa aru, miks nad räägivad omanikuga koos lendamisest - kas siis omanik lastakse kaubaveo lennule kaasa?
Tagasi üles
[ Kodakondne ]
chilipi
rotid & muud loomad

PostitusPostitatud: 12 Okt 2006 21:41    Teema: Vasta viitega

Mitmes kohas on rõhutatud, et "Pets travelling under this system must be accompanied either by the owner or by a person responsible for the pet on behalf of the owner". "Will your pet be accompanied?" Olenemata lennust, kui inimest pole kaasas, maale ei saa.

Kui sa tuled heakskiiduta lennuga, siis "All pets entering Ireland by airline must travel as manifested freight (cargo) and cannot travel in the cabin or as checked baggage." Mis võib jällegi tähendada, et heakskiidetud lennul ei ole seda nõuet ja hind pole selle võrra suurem? Koer läheb pagasi alla? Seda peaks heakskiidetud lennufirmade käest küsima, kas on sellest hinnavahet.
[ Kodakondne ]
Anonymous
Külaline

PostitusPostitatud: 12 Okt 2006 21:44    Teema: Vasta viitega

Ühesõnaga, tookord, kui Iirimaal Dublinist see naisterahvas ütles, et tuleb aeg kliinikusse kinni panna, ajasin ma asja parasjagu Air Cargo Estoniaga, kes väidetavalt ainsana tegeleb Eestis oomade väljaveoga. Tean, et endal neil lennukeid ei ole, nad kasutavad Chech Airlines, SAS ja Lufthansa teenuseid (kindlasti mingeid veel, mida ma ei tea). Millisega nemad tookord parasjagu asja ajasid, seda mina ei tea, aga tundub, et see oli siis mõni *not approved carrier*, et Dublinist see naisterahavas tahtis medical checki.
See Cargo variant tundub üks igati tobe variant, tegelikult on asi vahendamises ju nii ehk naa. Nagunii on lõppkokkuvõttes loom ühes reisijatelennukitest.
Mina saan aru, et kõik oleks kerge, lihtne ja lahendatav, kui Estonian Air võiks reisjatelennukisse lubada loomi ka suunaga Iirimaale.
Miks on see asi nii mõttetult keeruline?!
Tagasi üles
[ Kodakondne ]
airepiret
Sir Winston & lambad

PostitusPostitatud: 12 Okt 2006 21:45    Teema: Vasta viitega

Rondu ajab siin kaks asja segamini. Koer ei pea - ja ei tohigi - lennata sinna üksinda, vaid peab reisima reisilennukis koos saatjaga - kuid koer on nagu pagas ehk et siis on puuriga vastavas pagasiruumis.
Ehk et siis - sinuga ühes lennukis, kuid mitte salongis, vaid pagasiruumis (ja seda tähendabki cargo).

Viimati muutis seda airepiret (12 Okt 2006 21:47). Kokku muudetud 1 kord
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata kasutaja albumit Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
[ Kodakondne ]
Anonymous
Külaline

PostitusPostitatud: 12 Okt 2006 21:46    Teema: Vasta viitega

Margareta - just nii ma teada saingi, et tegelikult lähevad loomad ikkagi kuskile mingitesse reisjatelennukisse. Küsisin ka neilt sedasama, et kas siis saatja läheb ka cargolennukisse?!
Siis tuligi välja, et tegelikult neil pole ei oma lennukeid ega midagi.
Tagasi üles
[ Kodakondne ]
Anonymous
Külaline

PostitusPostitatud: 12 Okt 2006 21:48    Teema: Vasta viitega

Margareta - Ning siis omanik peab ostma samale lennule pileti, kuhu cargo on looma paigutanud.
Tagasi üles
[ Kodakondne ]
airepiret
Sir Winston & lambad

PostitusPostitatud: 12 Okt 2006 21:49    Teema: Vasta viitega

Rondu. Palun loe nüüd rahulikult läbi, mis sulle on kirjutatud.
[ Kodakondne ]
Anonymous
Külaline

PostitusPostitatud: 12 Okt 2006 21:56    Teema: Vasta viitega

Airepiret - ma tean, et loom läheb pagasiruumi, kui ta on üle 8 kilo, ning, et samas lennukis, kus on saatja. Teema oli enne selles, et paljud reisjatelennukid ei saa hetkel (SAS) või pole üldse luba(Estonian Air), vedada loomi Iirimaale Eestist, siis üks variant on saata loom cargona ehk siis läbi Air Cargo Estonia, mille kaudu tuleb minu koera lennuhinnaks puuri mõõtude järgi 7900 eeki. Samas, kui minu koeral, kes kaalub koos puuriga ca. 10 kilo, tuleks enamikes tavalistes reisilennukites hinnaks ca. 100 euri ehk siis 1600 eeki.
Ühesõnaga ahistatus peitub selles, et reisilennukitega nagu eriti Iirimaale Eestist ei saa, küll aga saab Iirimaalt Eesti tagasi.
Tagasi üles
[ Kodakondne ]
Margareta

PostitusPostitatud: 12 Okt 2006 21:56    Teema: Vasta viitega

airepiret kirjutas:
Rondu ajab siin kaks asja segamini. Koer ei pea - ja ei tohigi - lennata sinna üksinda, vaid peab reisima reisilennukis koos saatjaga - kuid koer on nagu pagas ehk et siis on puuriga vastavas pagasiruumis.
Ehk et siis - sinuga ühes lennukis, kuid mitte salongis, vaid pagasiruumis (ja seda tähendabki cargo).

Ma ei soovi rohkem segadust külvata, kuid oleks siiski tänulik, kui keegi seletaks, mis vahe on koer reisimisel "checked-in baggage'ina" (mida ei tohi toimuda Iirimaale non-approved carrieriga lennates) ja cargol.
St kas reisilennukil võib sõita omanikuga koos koer cargona, ja kas vahe on vaid paberite vormistamises ja hinnas. Nagu varem öeldud sai, on minu koerad reisinud checked-in baggage nimetuse all.
Tagasi üles
[ Kodakondne ]
Anonymous
Külaline

PostitusPostitatud: 12 Okt 2006 22:00    Teema: Vasta viitega

Airepiret - mida sa täpsemalt silmas pead? Võin öelda, et olen kuu aeg sellega tegelenud ja olen tõsiselt info ülekülluses, kus samal ajal on olnud palju eksitavat infot, väärinfot, muutlikku infot. Võibolla sulle kõrvaltvaatajana paistab vastus lihtne, mida mina hetkel ei näe.
Tagasi üles
[ Kodakondne ]
chilipi
rotid & muud loomad

PostitusPostitatud: 12 Okt 2006 22:07    Teema: Vasta viitega

Rondu, kas Estonian Air saatis su selle Cargo jutule? Kui see Cargo on tõesti ainus, kes tohib loomi Eestist lennukiga välja viia, ei saa sa Estonian Airi lendu valida ka juhul, kui oled valmis paberid ette faksima ja kliinikukulud kandma.

Sel juhul soovitan vaadata kas Helsingist SAS ja Lufthansa lende Dublinisse või kaaluda Poolast heakskiidetud liiniga minekut.
[ Kodakondne ]
airepiret
Sir Winston & lambad

PostitusPostitatud: 12 Okt 2006 22:10    Teema: Vasta viitega

No aga siis tuleks ju valida niisugune lennufirma, kes on approved ja lennata sellega. Või siis ümberistumisega näiteks.
[ Kodakondne ]
Anonymous
Külaline

PostitusPostitatud: 12 Okt 2006 22:17    Teema: Vasta viitega

Ma ei soovi rohkem segadust külvata, kuid oleks siiski tänulik, kui keegi seletaks, mis vahe on koer reisimisel "checked-in baggage'ina" (mida ei tohi toimuda Iirimaale non-approved carrieriga lennates) ja cargol.
St kas reisilennukil võib sõita omanikuga koos koer cargona, ja kas vahe on vaid paberite vormistamises ja hinnas. Nagu varem öeldud sai, on minu koerad reisinud checked-in baggage nimetuse all.[/quote]

Margareta - ma arvan, et checked-in baggage`ina tähendabki, et koer tuleb sinuga reisilennukisse pagasina kaasa ja läheb siis vastavalt suurusele, kas salongi või pagasiruumi. No vot ja selleks reisilennukiks näiteks ei sobi Estonian Air (non approved)
Cargona reisimine tähendab minu silmis Air Cargo Estoniaga asjaajamist, nemad ei tegele reisijatega, vaid kaubaveoga.

Ning jah, reisilennukil võib sõita omanikuga koos koer cargona.
Kui ajasin asja Air Cargo estoniaga, siis sealt selgus, et loom läheb lõppkokkuvõttes ikkagi reisilennukisse, ning samas lennukis peab olema looma saatja.
Hinnas on vahe tohutu, kas otse reisilennukiga või läbi Cargo ikkagi reisilennukiga Hämming
Paberite vormistamises ma ei usu, et erilist vahet on. Reisilennukisse tuleb tavaliselt loom broneerida ja ka jaatav vastu saada, ning seejärel pilet osta. Air Cargo Estonia ajab ise enamus pabereid korda, omanik peab saatma ainult looma andmeid igalepoole.
Tagasi üles
[ Kodakondne ]
Anonymous
Külaline

PostitusPostitatud: 12 Okt 2006 22:26    Teema: Vasta viitega

Chilipi - SAS-iga rääkisin eelmisel nädalal ja nad ütlesid, et isegi, kui minul on SAS-i reisipilet, ei saa ma koera võtta nende pardale ja muudatusi nad lähiajal ei näe.

Lufthansa pole veel vastanud mulle seekord, et kuidas olukord nüüd on, kuid kui augustis koeral täitus see maagiline kuus kuud, siis läksime talle Eesti järgi ja Lufthansa andis lihtsalt eitava vastuse, et nemad hetkel lemmikloomade veoga ei tegele. Hämming

Poola varianti kavatsen kindlasti uurida. Naeratus
Tagasi üles
[ Kodakondne ]
airepiret
Sir Winston & lambad

PostitusPostitatud: 12 Okt 2006 22:47    Teema: Vasta viitega

Aga need odavlennufirmad? Stardivad küll vist Riiast, aga ka see ju oleks variant? Finnair?
[ Kodakondne ]
chilipi
rotid & muud loomad

PostitusPostitatud: 12 Okt 2006 23:04    Teema: Vasta viitega

Rondu, kuna mainisid, et Air Cargo SASi ja Lufthansaga koostööd teeb, siis seepärast neid mainisingi. Kui nad (SAS, Lufthansa) ainult mitte-elavat kaupa veavad, siis pole tõesti parata. Vahe on ilmselt selles, et kui postikotid ja mööbel võivad lennata ka vaakumis, siis loomi ja muud elavat tuleb soojas ja atmosfääris hoida - mis teeb hinna kallimaks ja nõuab eritingimusi (selleks eraldatud ruumis ilmselt, mida igal lennukil ei pruugi olla). Pagasina lendavad loomad on ka soojas ja õhus - kas neile eraldatud ruum erineb kuidagi cargos lendava looma ruumist, pole aimugi. Kui ruum on sama, on asi ainult paberite vormistamises, aga nagu nad Iirimaal ise kirjutavad, on paber neile seadus ja kõik.

Kui sa kavatsed pidevalt Iirimaa ja Eesti vahel reisima hakata, ei kadesta sind üldse. 2008. a. peaksid kaduma taolised regionaalsed piirangud ning EU piires peaks piisama vaktsineerimisest ja EU loomapassist. Kui muidugi kavalpead seda tähtaega ei pikenda enne seda.
[ Kodakondne ]
rebane
Admin - üldjuhul ei hammusta

PostitusPostitatud: 13 Okt 2006 09:23    Teema: Vasta viitega

Kui lendad koos koeraga, siis on kaks varianti - kas koer salongis või koer pagasiruumis. Kui koer on piisavalt väike ja 'salongikaalus', siis ta registreeritakse sinu käsipagasina, mille võid võtta kaasa lennuki salongi ('checked-in baggage'). Kui ta on suurem, siis läheb ta pagasiruumi, kus on spetsiaalne loomade veoks eraldatud ruum ja temast saab pagas - cargo. Hinnavahe on minimaalne.

Antud juhul saan mina siis aru nii, et su koer sõidab täpselt sama reisilennukiga, millega sinagi, kuid puur peab asuma pagasiruumis hoolimata koera kaalust ja puuri mõõtmetest.

Minu 'haukuv kohver' elas oma lendamised küll ilusti üle ka all ja ma ei arva, et salongis loomal mugavam oleks.
Margareta

PostitusPostitatud: 13 Okt 2006 10:56    Teema: Vasta viitega

rebane kirjutas:
Kui lendad koos koeraga, siis on kaks varianti - kas koer salongis või koer pagasiruumis. Kui koer on piisavalt väike ja 'salongikaalus', siis ta registreeritakse sinu käsipagasina, mille võid võtta kaasa lennuki salongi ('checked-in baggage'). Kui ta on suurem, siis läheb ta pagasiruumi, kus on spetsiaalne loomade veoks eraldatud ruum ja temast saab pagas - cargo. Hinnavahe on minimaalne.

Kuigi see pilt oleks lihtne ja ilus, ei vasta see tõele. Checked(-in) baggage on pagas, mille vastu saad pagasilipiku ja mis läheb lennuki pagasiruumi. Pagas, mille võtad salongi kaasa, on cabin baggage.
Mõned mõisted siin:
http://www.estonian-air.ee/public/Conditions_of_Carriage.pdf
Cargo tähendab kaubavedu ja selle tingimused ning paberimajandus on teised.

Enamikel Euroopa-sisestel liinidel lendab üle 8-kilone koer pagasiruumis pagasina (checked baggage). Kuid Iirimaale ja UK-sse võib koera vedada vaid kaubaveo ehk cargo tingimustel. Samas olen aru saanud, et mõned tavalised reisijateveo liinid veavad koeri ka cargo ehk kaubana, samas, kui teised liinid seda mitte ei tee.
Selline keeruline lühikokkuvõte siis.
Tagasi üles
[ Kodakondne ]
siimline

PostitusPostitatud: 13 Okt 2006 17:49    Teema: Vasta viitega

Kui nuud vaadata LOTi lehte siis sealt on voimalik kull valja voluda Tallinn-Warzav-Dublin reis, iseasi kas sobivateks paevadeks ja kui sa nuud vahetad oma puuri kandekoti vastu saad kah koera ja koti kaalu ehk alla 8 kilo ja ongi probleem lahendatud saad ta sisse votta, mina olen reisinud ka ule kaheksa kilose koeraga kabiinis, aga see selline riski kusimus vahest kaaluvad vahest ei, kotiga on lennukis palju lihtsam, iga lemmiklooma pood muub neid, sest puuri sa nagunii sinna istumise alla ei suru!!!
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata kasutaja albumit Vaata liikme veebilehte MSN Messenger
[ Kodakondne ]
Margareta

PostitusPostitatud: 13 Okt 2006 20:04    Teema: Vasta viitega

siimline kirjutas:
ja kui sa nuud vahetad oma puuri kandekoti vastu saad kah koera ja koti kaalu ehk alla 8 kilo ja ongi probleem lahendatud saad ta sisse votta

Ei väsi reegleid tsiteerimast:
Tagasi üles
[ Kodakondne ]
sander

PostitusPostitatud: 14 Okt 2006 04:48    Teema: Vasta viitega

Margareta kirjutas:
Ei väsi reegleid tsiteerimast:

Pea nüüd - see reegel käib selle kohta kui sa lähed sinna “Prior Approval System” kaudu, mitte siis kui sa lähed sinna approved carrier abiga. Mis omab way palju tüütuid muid tingimusi ka veel. IIrimaale on võimalik loomadega minna kolmel viisil, ja need tegelikult kattuvad sellega kuidas inimesed sinna saavad - sa võid sinna minna UK-st (pole mingeid tingimusi, see et sa UK-s olid on piisav), sa võid sinna minna loetud hulga lendude/laevadega või sa võid sinna minna suvalise lennuga mis maandub Dublini lennujaamas kui sa täidad hunniku lisareegelid ja lased oma looma spetsiaalselt üle vaadata.

Praktikas on Iirmaale loomadega mnekuks kas võimalust, sa kas a) lähed nendega Inglismaale täites nende reegelid (mis on sisuliselt samad v.a. approved carrirers list) ja võid seejärel sealt minna kuidas sa ise tahad Iirimaale või b) sa lendad poolast sinna / sõidad prantsusmalt laevaga.

Variant a) võib osutuda oluliselt lihtsamaks.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata kasutaja albumit Saada e-mail
[ Kodakondne ]
Anonymous
Külaline

PostitusPostitatud: 16 Okt 2006 17:20    Teema: Vasta viitega

Huvitav, mul on kah plaan iirimaale minna, ja mul koer 40 kg ja inglismaal keelatud:S kust kaudu ma siis pean oma koera kaasa võtma??
Tagasi üles
[ Kodakondne ]
rents
ja kala ja atu ja oskar

PostitusPostitatud: 08 Okt 2007 09:58    Teema: Vasta viitega

Mul nüüd selline mure, et käisin täna Oskariga seda veretiitri testi tegemas - test sai tehtud ja kõik kena, aga avastasin, et tal marutaudivaktsiini tähtaeg 16. veebruar. See tähendab, et järgmisi vaktsiinini on aega ainult viis ja pool kuud, aga selleks, et üldse koeraga kuskile minna, peab peale testi kuus kuud ootama. Siit nüüd küsimus, et kas test, mis on tehtud vähem kui kuus kuud ENNE järgmist vaktsiini ikka kehtib (kuigi minu talupojamõistuse järgi peaks kõik kenasti korras ja nett olema, kui ainult järgmine vaktsiin õigel ajal tehtud saab)?
[ Kodakondne ]
Snowblind
& Karusnahad

Vanus: 25

PostitusPostitatud: 08 Okt 2007 10:49    Teema: Vasta viitega

Kui test tehtud ja tulemus hää siis kehtib selle testi tulemus kuni koeral vaktsineerimised õigeaegselt tehtud saavad st. ühe testiga peaks saama terve elu rõõmsalt Iirimaa vahet käia Pilge, hehee!
[ Kodakondne ]
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    www.koertekoda.ee -> Koeraga reisima Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Mine lehele 1, 2  Järgmine
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 2

Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes